Voorbeeld Huurkalender

Blog 5 Het reserveringssysteem Vakantiehuis Arcadia

24-3-2021 Welk reserveringssysteem gebruiken wij voor de verhuur van ons Vakantiehuis Arcadia?

Een reserveringssysteem Vakantiehuis, dat wilde ik!

Al ruim voordat de officiële verkoop rond was, ben ik gestart met het ontwerpen onze website vakantiehuisarcadia.nl. Aangezien ik al vaker een website gebouwd had, wist ik dat de meeste tijd ging zitten in het schrijven van de content (teksten). Als je eenmaal een template hebt uitgekozen en de kleuren van de website hebt bepaald, staat het frame!

In een grijs verleden heb ik ooit een online cursus Joomla website bouwen gevolgd en daar heb ik enorm veel plezier van gehad. Ik heb al meerdere keren een website gebouwd zowel voor mezelf als voor anderen. Zodoende had ik al wat ervaring en wist ik als snel wat ik wilde. Dan komt het aan op het schrijven van de teksten waardoor mensen naar onze website getrokken worden en via die weg ons vakantiehuis zouden willen huren.

De reden dat ik heb gekozen voor een eigen website ligt voornamelijk bij het feit dat wij er, na onze verhuizing van een huis met een hele grote tuin, 1,25 ha., zeker van wilden zijn dat ik me niet zou gaan vervelen. Het leek me erg leuk om alles rondom een vakantiehuis je zelf te regelen. Niet alleen het ontvangen van de gasten, maar ook de was en de strijk,  het schoonmaken van het huisje en de reserveringen bij houden!

Ik kwam er al snel achter dat de meeste huisjes verhuurd worden via vakantiehuizen platforms die eigenlijk alles uit handen nemen. Dat was iets dat ik NIET wilde. Daarnaast zijn er vakantiehuizen platforms die je de mogelijkheid geven te adverteren en waarbij je dan zelf de financiële afhandeling en de reserveringen moet bijhouden, dat wilde ik WEL!

reserveringssysteem vakantiehuis

Achterkant van ons reserveringssysteem

Huurkalender.nl

Na een zoektocht over internet kwam ik uiteindelijk uit bij www.huurkalender.nl. een reserveringssysteem Vakantiehuis dat je kunt koppelen aan je eigen website. Huurkalender is een uitgebreid boeking of reserveringssysteem voor, onder andere, een vakantiehuis waarin je van alles aan kunt passen naar eigen wensen. De lay-out, de kleuren en of je een beschikbaarheidskalender gebruikt  en/of een direct boeken systeem. Bij Huurkalender.nl kan ik maximaal 3 kalenders gebruiken, met andere woorden we kunnen 3 vakantiehuisjes, kamers, boten, campers etc… koppelen. Ik heb ‘werk’ genoeg aan ons vakantiehuis Arcadia, dus voor mij is dat ruim voldoende.

Automatische mail van Huurkalender website

Ook de mail is bij Huurkalender niet vergeten, er is een uitgebreid in het reserveringssysteem Vakantiehuis dat automatisch mails kan verzorgen. Als je zoals ik, de uitgebreide versie hebt, wordt er nadat er een boeking gemaakt is, een mail met de bevestiging verstuurd naar de gasten. Wij hebben ook de Book & Pay instelling in gebruik en als er dan betaald is via Mollie, gaat er weer een mail naar de gasten dat de betaling ontvangen is. Zo is er een heleboel in te stellen en ook de teksten van de mails kun je allemaal aanpassen. Huurkalender is in heel veel talen in te stellen. Wij hebben de kalender standaard in Nederlands , Duits, Engels en Frans.

Mollie      

Via Huurkalender website die ik op internet vond, kon ik zelfs een betalingssysteem creëren, zodat de reserveringen via een betaalsite worden geleid, in ons geval Mollie. Zij werken met een tussen rekening zodat wij het banknummer van onze gasten niet zien en onze gasten die van ons niet. Wij kunnen zelf bepalen via welke betaalmiddelen we betaald willen worden. Er zitten natuurlijk kosten aan verbonden en die willen we vanzelfsprekend zo laag mogelijk houden. Bij ons hebben de gasten de mogelijkheid te kiezen bij het betalen tussen IDeal, S€PA, SOFORT banking en Bancontact.  

iCal beschikbaarheidskalender koppelen   

iCal is een link systeem waarbij je de kalenders van verschillende platforms kunt koppelen zodat er op het moment dat er een boeking binnenkomt op mijn site (via de kalender van Huurkalender) alle kalenders van de andere platforms, zie  Blog 3-2-2021 Onze zoektocht naar gasten! waar onze website bij is aangesloten, ook dicht gaan. Daar zit soms wel iets vertraging in omdat een aantal platforms maar 1 keer per 24 uur synchroniseren. Als ik tijd heb, loop ik bij een boeking alle platforms even na en synchroniseer ik ze even met de hand. Bij één platform moet ik de bezette data zelf invoeren, die werken nog niet met iCal.

Hester Praet-Rombouts
Hester Praet-Rombouts

Mijn naam is Hester Praet-Rombouts en in november 2021 heb ik mijn eerste Wordpress website gemaakt na zeker 10 jaar met Joomla gewerkt te hebben. Het is even wennen maar het werkt wel fijn. Mijn man en ik beheren Vakantiehuis Arcadia. Hij werkt mee met de schoonmaak en doet het onderhoud van huis en tuin. Ik zorg voor de website en de reserveringen.

Artikelen: 11