BLOG 24-2-2021 Werken aan SEO

Via Facebook ben ik terecht gekomen bij "Marketing Madheads", waar ik nu een gratis cursus SEO volg (zoekmachine optimalisatie). Marketing Madheads is een platform dat handvatten geeft en tools heeft om een website hoger in Google te laten Arcadia heeft een kleurtje op de muur gekregen!scoren. Ik ben nu bezig met les 8 van de 10 lessen. De lessen zijn online en over 2 weken verdeeld. Iedere werkdag krijg ik om 9.00 uur een mail met het bericht dat de nieuwe les klaar staat in het platform. Er staan op het platform ook nog allerlei extra verdiepende filmpjes waardoor je de stof nog beter gaat begrijpen. Aangezien ik onze website zelf gebouw heb, weet ik er al een beetje vanaf en is deze cursus voor mij een stap verder met het verbeteren van de vindbaarheid van onze site www.vakantiehuisarcadia.nl

Optimaliseren van de website om daardoor beter gevonden te worden

Ik heb er erg veel plezier en door de optimalisatie van de website hoop ik dat we nog beter gevonden gaan worden in het wereldje van vakantiehuizen verhuur. Je moet als verhuurder van 1 vakantiewoning met je website tenslotte opboxen tegen al die grote spelers in het veld die tientallen tot honderden huizen in de verhuur hebben. Zij hebben ook echt een budget om reclame te maken. Dat is voor ons niet echt interessant. In een van mijn vorige Blogs heb ik verteld hoe we nu aan de meeste gasten komen namelijk via de social media. Ik hoop door onze website te optimaliseren meer gasten te krijgen via internet/onze website.

BLOG 17-2-2021 Duiken op Schouwen Duiveland in Zeeland

AangezieOnderwater, Duikers, Bubbels, Scuban Peter, mijn man een zeer ervaren duiker is en nog steeds heel graag duikt in de wateren die ons eiland omringen, kan ik vanuit zijn visie ons vakantiehuis van harte aanbevelen als uitgangspuntDuik, Duiker, Scuba, Palau, Scuba Diving voor een heerlijke duikvakantie. Peter heeft in het bijbehorende schuurtje een stang opgehangen waaraan duikpakken opgehangen kunnen worden om te drogen. Natuurlijk zijn er buitenkranen aanwezig zodat de duikspullen na een heerlijke duik, eerst gespoeld kunnen worden. Peter heeft altijd een grote kist bij zich waarin al zijn duikbenodigdheden zitten. Als hij dan thuis komt, zet hij die kist vol met water en spoelt eerst alles uit voordat de spullen te drogen hangt. De omgeving, rondom vakantiehuis Arcadia, is prachtig en vanuit het huisje kun je met de auto naar een van de vele duikstekken rijden. Op onze website staan een aantal linken naar verschillende websites waar je mooie duiklocaties kunt vinden. Duiken op Schouwen Duiveland

Vanzelfsprekend zijn er verschillende vulstations op Schouwen Duiveland waar de duikflessen gevuld kunnen worden, zowel met lucht als met nitro. Daarnaast zijn er 3 duiklocaties waar je ter plekke je fles kunt vullen. Namelijk aan de Kerkweg bij Den Osse, Frans Kok rif bij Dreischor en bij de duikstek aan de Zeelandbrug!

In de bijgevoegde link vind je de belangrijkste duikwinkels en duikscholen in Nederland per provincie, met hun eventuele vulstations of vulautomaten. Om de informatie actueel te houden worden alle vermeldingen en adresgegevens jaarlijks door de DUIKERSGIDS gecontroleerd! 

Duikwinkels in Nederland, duikscholen in Nederland, vulstations in Nederland

Meer algemene informatie over duiken rondom het eiland Schouwen Duiveland

BLOG 10-2-2021 Elektrische dubbele laadpaal vlak bij vakantiehuis Arcadia kiss

Sinds november 2020 staat er een elektrische dubbele laadpaal bij B&B Hofstede Villetta. In eerste instantie hebben wij er ook over gedacht om zelf een laadpaal bij Arcadia te laten plaatsen maar omdat wij het afgelopen jaar geen gasten hebben ontvangen die met de elektrische auto kwamen, hebben wij besloten dat niet te doen. 

Elektrische dubbele laadpaal bij B&B Hofstede Villetta

Aangezien Hofstede Villetta op hetzelfde terrein ligt als bungalowpark 'Parc Villemaire', kunnen onze gasten heel makkelijk gebruik maken van de daar staande dubbele laadpaal. Dat is voor de eigenaren van Hofstede Villetta ook weer een kleine inkomstenbron. De dubbele laadpaal accepteert de meest voorkomende betaalkaarten. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de auto, na vol te zijn geladen, weer terug gaat naar de parkeerplaats die bij Vakantiehuis Arcadia hoort.

BLOG 3-2-2021 Onze zoektocht naar gasten!

Mijn zoektocht naar gasten die Arcadia zouden willen huren, loopt momenteel het meest via Facebook. Ik ben van veel FB groepen lid waar mensen op zoek zijn naar een leuke vakantiewoning. Er is daar veel vraag (potentiële huurders) naar vakantiehuisjes en verhuurders kunnen dan daar hun vakantiewoning aanbieden.  In het afgelopen, eerste verhuurjaar, hebben wij de meeste gasten ontvangen via dit sociale medium. Daarnaast staat ons huisje op verschillende forums waar men doorgestuurd wordt naar onze website. Dit zijn o.a. www.hollandvakantiehuis.nl , www.vakantiehuisnu.nl,   www.Huisjetehuur.nl , www.Huureenhuisje.nl , www.vakantiewoning.org  = (Bonferia), www.gobnbike.com  www.metjehondenopvakantie.nl . Zoals je kunt zien, zijn we best vindbaar. Daarnaast heb ik me aangemeld bij 2 verschillende cursussen om onze vindbaarheid te vergroten. Ik heb een cursus 'In 30 dagen een Canva kei' gevolgd en ben nu gestart met '365 dagen Instasucces'. Deze cursussen zorgen ervoor dat ik meer en betere content kan zetten op zowel mijn website, Facebook (www.facebook.com/vakantiehuisarcadia)  en Instagram (www.instagram.com/vakantiehuisarcadia).  Het zou geweldig zijn als jullie me daar ook ook willen volgen!