dōTERRA start-kit

Blog 12 dōTERRA Etherische oliën in Vakantiehuis Arcadia

22-01-2024 dōTERRA Etherische oliën in Vakantiehuis Arcadia

In november 2023 ben ik, via onze oudste dochter (Wyona Antonisen van Hofstede Villetta), in aanraking gekomen met de etherische oliën van dōTERRA.

Nadat ik een webinar over ‘manifesteren met etherische oliën’ had gevolgd, heb ik een startset oliën gekocht via degene die de webinar had gegeven. Deze set was door haar samengesteld om in de webinar te kunnen gebruiken en over die specifieke etherische oliën te kunnen vertellen. Er zijn heel namelijk heel veel etherische oliën te koop en je moet ergens mee beginnen, nietwaar?

Lang niet alle etherische oliën die verkocht worden, zijn 100% zuiver. De oliën van dōTERRA zijn dat gegarandeerd wel, de meeste van hun oliën zijn CPTG (certified therapeutic grade = gecertificeerd voor therapeutische waarde). Etherische oliën worden gewonnen uit zaden, schors, stelen, wortels, bloemen, vruchten en andere delen van bomen, planten en struiken. 

Doordat ik zelf veel voordelen ervaar door het gebruik van deze zeer hoogwaardige etherische oliën van dōTERRA, wil ik onze gasten in Vakantiehuis Arcadia (max. 2 honden zijn welkom) graag kennis laten maken met een aantal geuren en smaken! Op deze manier kunnen zij ervaring op doen met het gebruik van etherische oliën. In Vakantiehuis Arcadia ligt de uitleg over de oliën die op dat moment aanwezig zijn en wat je er precies mee kunt doen.

Als er honden in huis zijn, is het wel belangrijk om bijvoorbeeld een (gang- buiten-)deur open te laten staan. Honden hebben een veel betere neus dan wij en als zij de geur te sterk vinden, moeten zij een plekje wat verder weg van de diffuser kunnen zoeken.

Hester Praet-Rombouts

Als voorbeeld zal ik vertellen dat ik, zo lang ik mij kan herinneren, ’s nacht wel 2 tot 4 keer per nacht uit bed kwam. Zonder enkel voorwetenschap ben ik de etherische oliën van dōTERRA, die ik had aangeschaft, gaan gebruiken in onze diffuser. Ik had in het webinar gehoord dat ‘Lavendel‘ rustgevend is en dat die vooral in de avond fijn is om te gebruiken.

’s avonds ben ik dus 3-5 dr. Lavendel in het water van de diffuser gaan doen. Een paar dagen later kwam het ter sprake, zowel mijn man als ik sliepen bijna de hele nacht door! We waren er alle twee maar… één keer uit geweest, al een paar nachten lang. Daardoor rusten we beter uit en staan we minder moe op. Nu hebben we ook een diffuser op de slaapkamer staan!

dōTERRA gebruikt hetzelfde systeem als we ook wel kennen bij Albert Heijn of bijvoorbeeld Amazon of Bol.com. Je betaalt jaarlijks een X bedrag en dan krijg je dat jaar een bepaald kortingspercentage op je boodschappen. Bij dōTERRA betaal je €20,- plus btw aan lidmaatschap behalve als je start met een van de ‘enrolment-kits‘, daar zit een lidmaatschap voor 1 jaar bij in. Je krijgt daarvoor een jaar lang 25% korting op alle producten op de website van dōTERRA. Er zitten verder geen verplichtingen aan aan het lidmaatschap.

Een voorbeeld van een van de enrolment-kits vind je onder de link. Hier zitten allemaal 5 ml flesjes in en er zit een diffuser bij, zodat je meteen ook met de diffuser kunt experimenteren.

Ook zit hier gefractioneerde kokosolie bij waarmee je de oliën kunt verdunnen als je die op de huid gebruikt.

Vaak horen we dat dōTERRA oliën erg aan de hoge kant liggen wat prijzen betreft. Dat klopt! Maaaaar…. als je jezelf gaat verdiepen in de zuivere etherische oliën dan kom je er snel achter hoe ontzettend veel plant materiaal er nodig is om een paar druppels etherische olie te maken, laat staan liters. dōTERRA vindt het heel erg belangrijk dat de boeren, met wie zij samenwerken, een eerlijk prijs krijgen voor hun arbeid, ook als de oogst eens wat tegenvalt. Daar kun je veel over lezen op de site van dōTERRA.

Alle oliën die zo goedkoop zijn dat het bijna niet waar kan zijn, zijn meestal verdund met een draagolie. Er hoeft, wettelijk, helaas maar een paar procent zuivere etherische olie in een flesje te zitten om als 100% zuivere etherische olie verkocht te mogen worden.

Ook goed om te weten is dat dōTERRA Etherische oliën op 3 manieren ingezet kunnen worden

  • Aromatisch Dit kan bijvoorbeeld in een diffuser
  • Op de huid Fijn tijdens een massage!
  • Intern Een aantal oliën van dōTERRA kunnen ingenomen worden met water, in een veggiecap of gebruikt worden tijdens het koken.
Hester Praet-Rombouts
Hester Praet-Rombouts

Mijn naam is Hester Praet-Rombouts en in november 2021 heb ik mijn eerste Wordpress website gemaakt na zeker 10 jaar met Joomla gewerkt te hebben. Het is even wennen maar het werkt wel fijn. Mijn man en ik beheren Vakantiehuis Arcadia. Hij werkt mee met de schoonmaak en doet het onderhoud van huis en tuin. Ik zorg voor de website en de reserveringen.

Artikelen: 12