Nieuwe Wordpress website bouwen

Blog 10 Feitjes over Vakantiehuis Arcadia

7-5-2022 Feitjes over Vakantiehuis Arcadia. Na de bovenstaande feitjes over Vakantiehuis Arcadia gelezen te hebben, lijkt het kommer en kwel. Dat is gelukkig absoluut niet zo!

7-5-2022 Feitjes over Vakantiehuis Arcadia

Update: 26-02-2024

Overdekt terras Vakantiehuis Arcadia

Feitjes over Vakantiehuis Arcadia die leuk zijn!

 • Het geeft echt een KIK om te horen wat de gasten zeggen als ze binnenkomen!
 • Het blijft SPANNEND om de reacties te horen van de gasten als ze vertrekken
 • Het is leuk om Arcadia weer TIPTOP in orde te maken als de gasten vertrokken zijn
 • Peter zorgt ervoor dat de tuin steeds NETJES gemaaid blijft
 • Het feestje als gasten in het GASTENBOEK geschreven hebben
 • Veel gasten maken gebruik van de broodjesservice van B&B Hofstede Villetta
 • Wij zijn heel blij met een mooi REVIEW
“Wat een heerlijk en aangenaam vakantiehuis was het om te verblijven. 
Alles was er van koffie, thee, suiker tot wasmiddel aan toe. Echt heel fijn en je voelt je direct thuis.
Ook de omgeving vonden wij prettig en rustig met meer dan genoeg te doen in de omgeving. Leuke dorpjes met gezellige terrasjes, het strand , Zierikzee 
Kortom het was heerlijk!!
Bedankt voor de fijne dagen.”
Anja en René
Gasten 18 t/m 21 mei 2022

Niet zo leuke feitjes over Vakantiehuis Arcadia

 • Er zijn heel soms gasten die iets te KLAGEN hebben, lang niet altijd terecht
 • Soms over iets kleins, als zeggen dat het licht KAPOT is, terwijl ze de verkeerde aan/uitknop gebruiken 
 • Zeggen dat de koelkast niet koelt, terwijl blijkt dat de koelkast thermometer GEBROKEN is en dus een te hoge temperatuur aangeeft
 • Gasten de HUISREGELS vaak niet lezen en daardoor niet ‘weten’ wat de vertrekregels zijn
 • De BEDDEN niet altijd afgehaald worden, 
 • De VAATWASSER vuil en vol achtergelaten wordt. 
 • Er soms POEP op het gras blijft liggen
Achterzijde Vakantiehuis Arcadia

Na de bovenstaande feitjes over Vakantiehuis Arcadia gelezen te hebben, lijkt het kommer en kwel. Dat is gelukkig absoluut niet zo!

Samenvatting feitjes over Vakantiehuis Arcadia

Over het algemeen

Peter en ik hebben er alle twee nog veel plezier in! In deze samenvatting van feitjes over Vakantiehuis Arcadia vertel ik daar meer over. We gaan, indien mogelijk, altijd met z’n tweeën naar Vakantiehuis Arcadia om onze gasten ‘uit te zwaaien’. Nadat onze gasten vertrokken zijn, gaan we meteen aan de slag. Peter pakt de grasmaaier uit de auto en eventueel de bosmaaier en gaat de tuin in. Ik begin altijd in de keuken; koelkast, vaatwasser, inductiekookplaat, alles wordt gepoetst. Dan de kastdeurtjes totdat de hele keuken weer spik en span is. Daarna pak ik de plumeau en ga alle hoge delen afdoen tot en met de gordijnrails.

Indien nodig neem ik enkele ramen mee in de schoonmaakklus. Als er honden zijn geweest, loop ik altijd de glazen op neushoogte na om te controleren of er geen neusafdrukken op de ramen staan.

Peter is dan meestal al klaar in de tuin en gaat hij beginnen met zuigen, zowel boven als beneden. Ik ben dan al bezig de vaak aangeraakte delen in het huisje en alle vlak liggende delen met nat af te nemen. Datzelfde doe ik ook op de bovenverdieping. Peter maakt het juiste aantal bedden op en ik ben dan ondertussen bezig met de 2 toiletruimtes en de badkamer.

De badkamer is op de boven verdieping

Feitjes over Vakantiehuis Arcadia: De badkamer is op de boven verdieping

Als ik daar de laatste hand aan leg, gaat Peter dweilen. Eerst beneden zodat met de tuindeur open, die vloer snel droogt zodat als we boven klaar zijn, beneden alles al droog is. We kunnen dan beneden lopen zonder voetafdrukken af te geven.

Als alles gedaan is, zijn we zeker 2,5 uur verder. Alles ruikt heerlijk en ziet er er weer prachtig schoon uit! De volgende gasten zijn weer welkom.

 • Gastenboek Arcadia 2022 ervaring

Wat als de gasten niet aansluitend komen?

Laatste feitjes over Vakantiehuis Arcadia!

Als er een periode niet geboekt is, als er gasten bijvoorbeeld langer dan een dag of 3 later komen dan de vorige gasten, pakken we het wat anders aan. Peter maait het gras wel in de zomermaanden, want anders wordt het te lang. Ik maak gedeeltelijk schoon, zeker de badkamer en de toiletten maar we zuigen en dweilen niet. Op de ochtend van de dag dat de gasten aankomen, gaan we opnieuw naar Vakantiehuis Arcadia en ik neem met de plumeau alles opnieuw af. Ook in de badkamer en de toiletruimtes.

Peter maait opnieuw het gras, indien nodig, en/of zet de graskantjes af met de graskantenmaaier. Als dat gedaan is, maakt hij de bedden op. Ook wordt er dan pas gezogen en gedweild. Op deze manier komen de gasten altijd in een fris huis!

Update op 26-02-2024

Wat als wij zelf op vakantie gaan of een paar dagjes weg willen?

Op het moment dat Peter en ik besluiten om een paar dagjes er tussen uit te gaan, kijken we of er gasten vertrekken of aan komen in die periode. Is dat het geval dan nemen wij contact op met Wyona en Oscar van Hofstede Villetta, de B&B op hetzelfde terrein als Parc Villemaire.

Als zij niet met vakantie zijn, nemen ze de honneurs waar voor ons. Wyona regelt dat Vakantiehuis Arcadia schoongemaakt wordt door een schoonmaakbedrijf. Het enige nadeel daarvan is dat het schoonmaakbedrijf de bedden niet opmaakt.

Het is niet anders en Wyona zorgt er dan voor dat voor iedere aankomende gast er beddengoed op de bedden klaar ligt en dat er voor iedereen handdoeken klaarliggen. Ook in de keuken en de andere ruimtes, wordt alles door haar aangevuld. Zo proberen we alles voor de gasten zo aangenaam mogelijk te maken!

Natuurlijk worden de betreffende gasten, via de mail, van te voren op de hoogte gebracht. Zij weten dan waar ze de sleutels kunnen ophalen en dat zij de bedden even zelf moeten opdekken.

Ondertitel voor dit blok

Nieuwe kleur op de wand bij de keuken

Nieuwe luie stoel

Hester Praet-Rombouts
Hester Praet-Rombouts

Mijn naam is Hester Praet-Rombouts en in november 2021 heb ik mijn eerste Wordpress website gemaakt na zeker 10 jaar met Joomla gewerkt te hebben. Het is even wennen maar het werkt wel fijn. Mijn man en ik beheren Vakantiehuis Arcadia. Hij werkt mee met de schoonmaak en doet het onderhoud van huis en tuin. Ik zorg voor de website en de reserveringen.

Artikelen: 12