Duiken in Zeeland vanuit Vakantiehuis Arcadia

Aangezien Peter, mijn man een zeer ervaren duiker is en nog steeds heel graag gaat duiken in Zeeland en de wateren die ons eiland omringen, kan ik vanuit zijn visie ons vakantiehuis van harte aanbevelen als uitgangspunt voor een heerlijke duikvakantie. Peter heeft in het bijbehorende schuurtje een stang opgehangen waaraan duikpakken opgehangen kunnen worden om te drogen. Natuurlijk zijn er buitenkranen aanwezig zodat de duikspullen na een geweldige ervaring met het duiken in Zeeland, eerst gespoeld kunnen worden.

Peter heeft, als hij gaat duiken, altijd een grote kist bij zich waarin al zijn duikbenodigdheden zitten. Als hij dan thuis komt, zet hij die kist vol met water en spoelt eerst alles uit voordat hij de spullen te drogen hangt. Dat is dus bij ons Vakantiehuis Arcadia ook mogelijk. Er ligt in de bergruimte een tuinslang haspel die op de buitenkraan aangesloten kan worden. Daarmee kun je dan makkelijk de duikspullen afspoelen of je kist vol met water zetten en dan spoelen

Duiken in Zeeland

Het vullen van duikflessen

Vanzelfsprekend zijn er verschillende vulstations op Schouwen Duiveland waar de duikflessen gevuld kunnen worden, zowel met lucht als met nitro. Daarnaast zijn er 3 duiklocaties waar je ter plekke je fles kunt vullen. Namelijk aan de Kerkweg bij Den Osse, Frans Kok rif bij Dreischor en bij de duikstek aan de Zeelandbrug!

Ademautomaat voor duikers

Duiken in Zeeland vanuit de omgeving van Zonnemaire

De omgeving, rondom Vakantiehuis Arcadia, is prachtig en vanuit het huisje kun je met de auto naar een van de vele duikstekken rijden om te gaan duiken in Zeeland. Hieronder staan een aantal linken naar verschillende websites waar je mooie duiklocaties kunt vinden. 

Naast het duiken in Zeeland kun je ook prachtig wandelen op Schouwen Duiveland en lange fietstochten in Zeeland op ons mooie eiland maken maken!

Duiken Zeeland website zeeland.com

Met Zeeland.com is een gloednieuwe digitale omgeving gecreëerd om de regiomarketing van Zeeland te faciliteren. Het goed op de kaart zetten van Zeeland vraagt om duidelijke communicatie het samenbrengen van alle bestaande initiatieven en belanghebbenden. Door al deze informatie te centraliseren kunnen nu zowel toeristen als inwoners, ondernemers en andere fans van Zeeland op één overzichtelijk platform terecht: Zeeland.com

Duikers gebruiken handgebaren onder water

Duiken Zeeland website duikspotter.nl

Onder water is er altijd iets te zien

Duiken zeeland website duikersgids.nl

Duikwinkels in Nederland, duikscholen in Nederland, vulstations in Nederland. In bovenstaand overzicht vind je de belangrijkste duikwinkels en duikscholen in Nederland per provincie, met hun eventuele vulstations of vulautomaten. Ook de aangeboden voorzieningen of faciliteiten zoals ‘Onderhoud’, ‘Reparatie’ of ‘Duikvakanties’ worden in dit overzicht aangegeven. Om de informatie actueel te houden worden alle vermeldingen en adresgegevens jaarlijks door de DUIKERSGIDS gecontroleerd!